Kinderen Van Nepal

Sponsorloop Marnixschool Katwijk

Omdat het geld allemaal aankomt er niets aan de strijkstok blijft hangen

Omdat de projecten heel doordacht zijn

Omdat de Nepalese zelf ook een actieve bijdrage leveren

Omdat Damodar enorm actief en betrouwbaar is

Omdat Theo Kiewiet een heel integere man is die weet waar hij mee bezig is (20 jaar ervaring), de projecten kritisch blijft bekijken en blijft bewaken

En omdat wij zelf nog heel veel redenen kunnen opnoemen, blijven wij ons inzetten voor de kinderen van Nepal

En niet alleen wij, ook alle leerlingen van de Marnixschool uit Katwijk hebben zich ingezet voor de kinderen van Nepal.

Tijdens een presentatie hebben we d.m.v. veel foto's laten zien hoe het leven van de Nepalese kinderen is. De foto van het jochie wat op straat zit te poepen zorgde voor grote hilariteit. 'Hoe gaat hij nou zijn billen afvegen?' en 'Hoe wast hij dan zijn handen?'

En we hebben verteld over het Stanpati schooltje in het dorpje Khilang wat slechts 5 klasjes heeft. Dat de kinderen daar na groep 5 moeten stoppen met school, omdat zij alleen in het dal groep 6 t/m 8 kunnen volgen. Dit is te ver en te steil om iedere dag te lopen.

Stoppen met school vonden de kinderen van de Marnixschool geen optie. Zij besloten om te gaan lopen voor de kinderen in Nepal. En zo geld in te zamelen voor de bouw van 3 extra klasjes.

Dit gebeurde op donderdag 8 april. Zij hebben niet alleen gelopen maar ook, gewassen, gesjouwd, gebouwd, gepuzzeld, gezweet en gelachen.

De ruim 300 kinderen hebben tijdens de sponsorloop kunnen ervaren wat kinderen in Nepal dagelijks doen. Het was die dag prachtig weer en er was aan alles gedacht.

Het viel de leerkrachten al op dat de leerlingen nog meer betrokken waren bij dit project dan dat ze anders al zijn. Dit bleek dan ook wel uit het enorme bedrag wat ze hebben opgehaald.

Dankzij de enorme inzet, het enthousiasme en de betrokkenheid hebben de leerlingen €5.000, - bij elkaar gelopen. Dit is € 2.000, - meer dan we hadden gehoopt.

Foto's van de sponsorloop hebben we naar Nepal gestuurd. Zij kunnen dan zien hoe de kinderen in Nederland zich hebben ingezet. Damodar houdt ons op de hoogte wanneer ze gaan beginnen met de bouw, verven etc. En natuurlijk houden wij de leerlingen van de Marnixschool op de hoogte, want dankzij hun kunnen de kinderen uit de omgeving van Khilang de basisschool afmaken.

Kinderen van de Marnixschool,

de juffies Sietske, Wilma, Janske en Kirsten en

alle andere leerkrachten en ouders die geholpen hebben.

Dhanyabaad (dankjewel) namens de kinderen van Nepal.

Netty

WOW, wat een prachtige opbrengst!
Misschien nog geld 'over' voor meer klasjes?

Margreet

Jolanda & Sas,
Het verhaal had ik al gehoord, maar met foto's erbij is het nu voor mij helemaal duidelijk dat dit een fantastische dag was met een geweldige opbrengst.

arie d

Geweldig, zo zie je maar er komt veel goeds uit Kattek.

ada

Hallo Jalanda en Sacha,

en jullie gaan maar door. Goed hoor. En wat een bedrag.
Daar kan weer veel goeds voor gedaan worden.

groetjes,

Ada

aard & marion

Goh goed zeg, wat een bedrag. We weten zeker dat 't goed gaat komen.

Groetjes uit Chaam