Kinderen Van Nepal

Besteding bedrag

Hallo trouwe lezer,

Momenteel begeven wij ons in McLeod Ganj dit is een klein plaatsje boven Dharamsala.
Het is een heerlijke plek waar we dan ook 5 dagen blijven.
Wat maakt het zo heerlijk?
• Bevolking voornamelijk Tibetanen of Nepali (vriendelijk, opgewekt, betrouwbaar).
• Weer fantastisch ong. 32 C. (sorry, maar we nemen de zon mee naar Nederland).
• Mooie omgeving wat betreft natuur en bezienswaardigheden (residence van de Dalai Lama).
• Lekker eten, vaak op dakterras in de zon.
• Hotel kamer super met balkon, veel daglicht, schitterend uitzicht op het dal en de zon totdat hij onder gaat.
Oke, oke ik stop...........
Donderdag gaan we naar Amritsar, om The Golden Tempel bij dag en avondlicht te zien. Vrijdag heel vroeg naar New Delhi waar we blijven tot we de 29e echt terug moeten.
We hebben een journalist ontmoet (van radio 5, die in New Delhi woont) volgens hem hebben wij in het verkeerde deel van Delhi gezeten en moeten we het nog een kans geven. Oké, hij gaat ons daar een ander deel laten zien.........
En dan.........GATVERDERRIE. Tuurlijk is het heerlijk om iedereen weer te zien maar het liefst gaan we daarna weer terug om de reis te vervolgen.
India is een intrigerend land, zo divers wat betreft bevolking (en toeristen), natuur, religie, eten, temperatuur, activiteiten, verblijf etc.
Mochten jullie meer willen weten dan vertellen we dat graag wanneer wij terug zijn.

Nu willen we jullie eerst gaan informeren over hoe het bedrag besteed gaat worden, waar jullie je allemaal zo voor hebben ingezet.
1. In Maiden staat een pas gebouwde school waar kinderen vanuit de directe omgeving al naar school gaan. Hoger gelegen ligt het plaatsje Bhirchok. De afstand voor de kinderen uit dit dorp is te groot , wat maakt dat de kinderen een te lange dag hebben zonder eten. Dankzij jullie inzet, gaat er nu bij de school een keuken komen inclusief alle attributen (kopje, borden, pannen.... etc). Als alles goed gaat hebben we een stukje film en foto's waarop te zien is dat dit wordt aangeboden.
2. Verder gaan ong. 30 vrouwen in aanmerking komen voor het geitenproject. Zij kunnen nu ,duurzaam, inkomsten genereren.
3. De rest van het geld gaat besteed worden aan het biogasproject.
Het bouwen hiervan gaat alleen later gebeuren. Dit gaat gebeuren na een fondsenwerving, die later in het jaar gaat plaats vinden op Ameland. Iedere biogasinstallatie+toilet die wij werven/sponsoren gaan er dan 2 worden. Dit wordt verdubbeld door 'Aqua for All'.
4. Al eerder uitgegeven zijn ziekenhuis kosten voor de operatie van Sheskanta. Wat heeft geleid tot gezondheid van hem en minder geldzorgen dan ze al hadden. Roshan en Puja kunnen nu naar school blijven gaan en er is in ieder geval nog 2x per dag Dalbhat.
5. En niet te vergeten hoe vaak we de kinderen hebben kunnen verblijden met eten, drinken, kleding, uit stapjes, balonnen, speelgoed, schoolmaterialen, cadeautjes etc....

Theo blijft ons op de hoogte houden over de voortgang van de projecten en zal 'verantwoording' afleggen. Hij blijft tijdens het bouwen meekijken i.v.m. budgetten, effectiviteit, duurzaamheid, efficientie en transparatie...
Wij houden jullie hiervan op de hoogte via dit weblog.

Wij hopen van harte dat jullie je volledig kunnen vinden in bovenstaande.
Met veel zorg en verantwoordelijkheid hebben wij jullie geld zo goed mogelijk besteed. Ook wij willen jullie nogmaals enorm bedanken, het heeft ons ' verrijkt' in een niet te beschrijven levenservaring die diep van binnen de rest van ons leven zal voortbestaan.

Heel veel liefs van Jolanda van Kooten en Sacha Beuk

Wouter

Toch leuk dat je weer naar Nederland komt... Er staan veel files, asociale mensen, eindeloze integratiediscussies, beursproblemen en kinderen die zelfs met zes spelcomputers nog niet tevreden zijn op je te wachten. We kunnen hier wel iemand gebruiken met ervaringen zoals jullie hebben opgedaan...

Geniet er nog ff van!

Wouter

yvonne

Lieve meiden,

eerst konden jullie aftellen om daar heen te gaan en nu alweer aftellen om terug te komen. Wat gaat dat snel maar wat hebben juliie je best gedaan! Vaak ook erg ontroerend, jullie laten heel wat achter daar maar de herinneringen zullen vast zeer dierbaar blijven. Geniet ook nog even van het mooie India. Ben benieuwd naar alle verhalen. Goede reis terug alvast Liefs Bert en Yvonne

Hanny Timmers

Hi Sas
Paul was vorige week hier en heeft me bijgepraat. Je bent veel in mijn gedachten. Fijn te horen wat je nu doet. Dit is echt jouw "ding". We zijn zelf net terug uit Polen waar mijn broer al 20 jaar een project heeft van 3 kinder tehuizen en een staats onderscheiding kreeg. Wat een ellende zie je in de ogen van die kinderen. Blijf je site lezen. Het ga je goed. Hug Hanny

Elma en Gerard

Hai Jolanda en Sasha,
Geweldig om jullie verhalen te lezen, een hele andere wereld waarin jullie nu zijn. Wat zullen jullie zometeen weer moeten wennen........Geniet er nog maar even van en tot gauw ziens dan maar Jolanda!!

groeten Elma en Gerard en kidz

Marina

Lieve Sas en Jolanda,

Inderdaad dit is een ervaring die je je hele leven mee neemt en wat zal het moeilijk zijn zometeen weer te wennen in dit kleine landje waar we izo onzettend veel hebben maar het vaak niet eens meer beseffen!
Ik heb oprecht genoten van jullie verhalen en met bewondering meegelezen.
Geniet van de laatste dagen en mochten jullie een presentatie geven wanneer jullie weer thuis zijn dan ben ik graag van de partij!
Goede reis terug.
x Marina

willy

Wat een goede projecten en wat fijn dat Theo de support houdt zodat het geld echt goed besteed blijft.
Helaas is het aftellen naar het westerse nu begonnen maar bij thuiskomst hangt de vlag in Nederland uit.
Grote waardering voor al hetgeen jullie hebben gedaan en de manier waarop wij met het echte Nepal hebben kennis gemaakt.
Goede reis terug liefs Ron en Wil

Wilma Nijhout

Lieve mensen,
wat een levenservaring: jullie zijn een lichtpuntje in het mensenbestaan. De reacties uit NL zijn uit mijn hart gegrepen en maken jullie reis en inzet voor de minder bedeelden zó gerechtvaardigd. Blijf ons informeren en stimuleren voor een betere wereld.
Tot gauw in NL.
Goede thuiskomst. Liefs Wilma

Sister

Hai Sister en Jolanda,
Het zit er helaas bijna op. De tijd is naar mijn idee om gevlogen. Ik zie me nog staan met Jolanda op lichtjesavond in Noordwijkerhout. Brrrrrrrr wat was het toen koud. Maar o wat is er veel gebeurt en naar mijn idee ben ik er van overtuigd dat dit geld ook goed besteed wordt en is. Jullie gaan niet over een nacht ijs.
En volgens mij volgen er nog meer projecten wat ik zo lees. Ik ben benieuwd.
Maaar komen jullie nu eerst maar weer even terug naar dit klein kippe landje. Het is hier ook erg mooi, het zonnetje schijnt en overal alles weer in bloei ( het ruikt heerlijk buiten) schaapjes dartelen in de wei en we gaan een moie zomer tegemoet. Nog veel plezier de laatste dagen en goeie reis terug. weeeeeees weeeeer welkom in Holland.
XXX Jet

Mariska van der Zande

Zoveel gedaan,
zoveel kunnen betekenen voor anderen,
zoveel voor elkaar gekregen,
zoveel ervaren,
hebben jullie!
zoveel respect,
zoveel waardering,
zoveel jaloezie
heb ik voor jullie!
Meiden heb jullie kunnen volgen door de mooie verhalen en foto's...geweldig!
Jullie zijn een enorme ervaring rijker. Wat kan daar nou tegenop?
Jullie mogen trots zijn.
Bedankt dat ik via de site een stukje met jullie mee kon reizen.....
deze reis zal ik zelf in juli kunnen vervolgen!

liefs Mariska