Kinderen Van Nepal

India

Hier een klein berichtje vanuit India.

Na 2 dagen Delhi, waar we door de taxi chauffeur bij het treinstation werden afgezet en niet bij het hotel, (waar we toch echt een prepaid ticket voor hadden gekocht op de luchthaven) kwamen we midden in de drukte terecht. Hij weigerde ons verder te brengen. Welkom in India!!! Allemachtig wat was dit schakelen. Er kwamen wel 10 ventjes op ons af voor een Riksja, na veel onderhandelen besloten we er een te nemen. Nou, nou wat een rit, Door het allerdrukste en armste gedeelte van Delhi. Goed de bagage in de gaten houden en vooral ook op je hoofd en oren letten dat deze niet tegen een stang kletterde. Na 30 min ploeteren voor het ventje op de fiets (2 rugzakken samen ong. 26 kilo, wij samen ong 120 kilo). Hij woog zelf geloof ik net aan 50 kilo. Het begon te regenen wat maakte dat de weg binnen de kortste keren een modderpoel werd. Jeetje wat had ik met hem te doen. Aangekomen bij het hotel, was dit enorm smerig, nu zijn we toch echt wel iets gewend de afgelopen maanden maar hier wilden we de nacht niet door brengen, mede omdat mijn maag 2 dagen onrustig was. Uiteindelijk hebben we een ander hotel gezocht, met een behoorlijk toilet (voor Indiase begrippen).

Goed geslapen. 2e ochtend de trein van 6.45 naar Haridwar genomen. Dit is een Pelgrims plaats aan de Ganges.De trein reis was super. Aangekomen weer een hotelletje gezocht. De mensen zijn hier gelukkig vriendelijker, maar het blijft nog steeds een mega groot verschil met de Nepalese mensen.

Even iets aktiefs gedaan door naar de ShaviTempel te lopen (uurtje in 35 graden omhoog lopen). O, o wat geven deze mensen toch veel geld uit aan offers. Wat geloven ze veel in goden.

De dag er na naar Rishikesh doorgereisd, dit is een kleine plaats waar Yoga en meditatie centra zijn. Vanaf 4.30 hoor je de hele dag mensen Mantra's zingen en meditatie muziek.

Het was daar heerlijk rustig behalve op de momenten dat de apen (20 stuks) op het dak aan het vechten waren. Wat was dit lachen, vaak gingen de apen er vandoor met wasgoed van mensen die het te drogen hadden gehangen op het balkon. Heb je ooit een aap met een bh gezien???

Gisteren zijn we aangekomen in Chandigarh, de schoonste en groenste stad van India. Morgen gaan we met de bus naar Mandi en daarna naar Manali.

In Manali zijn we van plan iets langer te blijven en daar gaan we jullie berichten over hoe het geld besteed gaat worden, want we hebben inmiddels bericht gekregen van Theo Kiewiet.

Vanuit India wensen wij jullie hele fijne zonnige paasdagen.

Groetjes Jolan en Sas

Wilma NIjhout

Lieve Jolanda en Sacha, het lijkt wel een boek waarin jullie optreden. Veel mooie beelden en belevenissen toegewenst. India is een land van grote tegenstellingen. Dank voor het verslag dat zo denkbeeldig is en de goede timing ervan!

Groeten van Wilma

Gerda heethuis

Hallo Sas en Jolanda,

Wat een reis hebben jullie gemaakt. Dehli ken ik, het station i.d. (ook met regen) Een grote puinhoop. Ook ons hotel in Dehli was niet optimaal, maar volgens Idiase maatstaven: fantastisch!!!! Relax goed in het oord waar jullie nu zijn. Ben erg benieuwd hoe jullie reis verder verloopt. Hier fris met de paasdagen Houd de warmte maar vast in je body en laat het tempelgebeuren over je heen komen. Straks heb je daar zoveel "opgespaarde profijt" van. Mag ik een beetje jaloers zijn? Dikke kus, Gerda

Willy Buijze

Hoi Sas en Jolanda,

Wat een avonturen! Wat een pracht verhalen! Wat hebben jullie veel meegemaakt! Ik heb er met plezier nu net een aantal zitten lezen. Geniet van jullie reis door India; net als Gerda ben ik ook wel een beetje jaloers. Jaloers ook op jullie lef: jullie doen het toch allemaal maar! Petje af.
En ik heb zo'n idee dat dit nog niet het laatste is.........
Nogmaals: een goeie reis gewenst en kom veilig weer thuis!
Willy Buijze

Ma en Pa van Kooten

Hallo Jolanda en Sacha. Wat een geweldige reis,genieten jullie maar lekker van alles wat jullie nog gaan beleven en meemaken. groeten Pa en Ma van Kooten.

Liesbeth

He sas,

Zit vol belangstelling jullie verhaal te lezen,herken veel in je verhaal. Wat kan die massa in Delhi binnen komen he, zeker na je verblijf in Nepal, maar wat een levens ervaring. Al die tempels, met ieder zijn eigen identiteit. Zo ben ik eens toevallig terecht gekomen in een tempel waar de ratten vereerd werden, die liepen zo over je voeten heen, allen wat verdwaasd door het overvloedig voeren en vermenigvuldigen, heel bijzonder. Als ik het goed begrijp zijn jullie langzamerhand aan de laatste weken bezig, geniet en sla het op, hoop je snel weer eens te spreken, hier hebben we alleen last van paashazen, ga ze maar weer eens uit de tuin jagen.
grietjes en liefs, ook voor Jolan
Liesbeth

Wout(er)

Als je nog eens een boek wilt gaan schrijven over al je belevenissen, ik weet nog wel een leuke redacteur. Make you special price, because you're my friend...
Laterrrrrrrrrrrr!

Uw toegenegen W

Marleen

Hallo meiden !
Lang geen berichtje gestuurd maar we denken aan jullie !Wat een prachtige verhalen.
Wat maken jullie weer ongelofelijk veel mooie, ontroerende, verbazingwekkende dingen mee.
Bijzonder, 2 landen die (ogenschijnlijk) veel met elkaar verwant zijn toch zo enorm verschillend kunnen zijn !
Weer nieuwe ervaringen, tollen jullie hoofden er zo langzamerhand niet vanaf ?
Geniet met volle teugen meiden en leef vooral in het NU! Deze momenten zullen je altijd voor de rest van je leven bijblijven.

Knuffels (natuurlijk ook van Paul, Manon en Ilse)!
Marleen

Anneke

Hallo Sas en Jolanda.
Weer een nieuw avontuur in India.Geniet ervan .O,ja Sas Ken je het versje ;vang de spinnen wees niet bang?Tegen die tijd dat je thuis komt,heb ik ze allemaal gevangen.Groetjes voor jullie twee uit Noordwijkerhout Anneke

Lidwine

Hoi Sas
Zo nu even vakantie, om het even los te laten wat je de laatste 6 mnd allemaal hebt meegemaakt. Naar mij idee een heel goed plan om langzaam weer te wennen aan andere bezigheden. Het zal nog wel een hele dobber worden als je straks terug komt maar ik denk dat er genoeg mensen om je heen zullen zijn die al je verhalen willen horen en je je even terug kan wanen in Nepal.
Ik hoop wel weer eens wat van je te horen als ik in Nederland kom, in ieder gaval niet voor juni en anders pas in November.
Hier is het voorjaar begonnen en het is heerlijk om de natuur te zien ontwaken uit een lange winter.
Groetjes van mij dus.

Maria, Noordwijkerhout

Hoi Sas

Wat een verhalen. Spannend en een geweldige ervaring zo daar in India lijkt mij. Langzaam aan weg van Nepal. Grijp al je mooie en indrukwekkende momenten en houdt ze vast. Eenmaal weer terug in ons kleine landje wordt het geschiedenis. Ik hoop dat Nederland je niet tegen zal vallen. Het zal wel weer flink wennen worden voor je. Niet eens een slecht idee om al je verhalen op te schrijven/te bundelen het is tenslotte een hele gebeurtenis en behoorlijk wat ervaringen die je zo mee maakt. Koester ze!!
Ik kan bijna niet wachten om al je verhalen te horen en je vooral weer te zien. Ik hoop dat wanneer je terug bent in Nederland en je weer een beetje geland bent, dat we elkaar weer mogen spreken. Voor nu nog een mooie tijd en succes met het laatste gedeelte van je reis.

Liefs; Maria