Hoe gaat het met de bok en al zijn geiten?
Beste mensen alweer een jaar geleden dat jullie je bijdragen hebben geleverd aan de
Aktie: 'Bok zoekt geiten voor de fok'.
Ons doel om arme gezinnen te helpen door een geit te 'kopen' is gelukt..Het geitenproject wat enkele jaren geleden is begonnen in Kimbesi is nu uitgebreid naar Rupakot. Na een cursus van 3 dagen, hoe een geit te verzorgen, zijn er in Rupakot nu 70 (kastloze) gezinnenin het bezit van een geit (zie de foto's in juni genomen). En 13 gezinnen in Birchowk.
Graag hadden we jullie meer willen vertellen en beeld materiaal laten zien,zij het niet dat Theo en Damodar 2 maanden geleden opnieuw wilden gaan kijken naar de voortgang van de projecten, en niet op de plaats van bestemming konden komen omdat de verbindingsbrug was weggeslagen. Er is een aardverschuiving geweest (door het vele water tijdens de moesson) waarbij mensen met huis en al zijn verdwenen en gezinnen die al hun bezittingen zijn kwijt geraakt.
Na nog wat inzameling hebben we ook voor deze gezinnen een bedrag opgehaald. Het is niet genoeg maar het is in ieder geval een begin om deze mensen er weer bovenop te helpen.
Met een dankbare groet van al deze mensen uit Nepal.
Jolanda van Kooten en Sacha Beuk