Kinderen Van Nepal

Woensdag beginnen bij Children Home

Dat de Sint met z'n oude .... maar weer voor een hoop lol gezorgd heeft bij jullie.

Nog weer even op de hoogte brengen zolang dit nog gaat. Woensdag ga ik beginnen bij 'Children Home' en dan kan het nog wel eens heel wat langer duren voor jullie weer iets gaan horen of zien.

Op mijn verzoek zondag 7 dec (is een werkdag hier) met D achter op de brommer langs een aantal projecten geweest. Het eerste waar ik kwam was Children Home , voor mij was het meteen duidelijk dat dit mijn project gaat worden. Het voelde meteen helemaal goed. Nog voor dat een paar van die kleine humpies op mij afkwamen. Een meisje moest nog niet zoveel van mij weten ze probeerde mij wat duidelijk te maken, maar dit is nog niet te begrijpen voor mij. Die bruine oogjes van haar waren lekker fel, geweldig (aan wie deed ze mij toch denken?). Vervolgens zijn we naar het project voor Working Children geweest. Dit is een opvang waar kinderen na hun werk naar toe komen en daar les krijgen. Dit is meestal tussen 11.00 en 15.00 uur. Afhankelijk van wanneer zij klaar zijn met werken en hun baas ze laat gaan. Zij moeten vroeg beginnen en er wordt heel wat van ze verlangd wat ook niet altijd de leukste klussen zijn. Schrobben, wassen, afwassen, wc schoonmaken, vuil vegen, stenen tillen of klein hakken etc . Moe en dan nog naar school om iets bij te leren........ Bij deze opvang heeft Judith (de vrijwilligster uit ned. die voor mij in het gast gezin zat) mooie dingen bereikt en o.a. goed bruikbaar school materiaal gemaakt en gekocht. Het zag er daar schoon en goed uit. Dit was fijn om te zien, want bij Children Home is er nog heel veel te doen in vergelijk hiermee. Toen naar een dovenschooltje in de sloppenwijken (waar Marieke werkt , ook een van devrijwilligsters) vlakbij gelegen schooltje (Butterfly) . Helaas waren ze allebei dicht vanwege een feestdag (welke????? ze hebben er hier zoveel) . Daarna zijn we naar een school geweest waar D (de man die hier de vrijwilligers opvangt) een hele grote vinger in de pap heeft. Wat ik heb begrepen van het hoofd van de school is dat D met nog een aantal zeer goed bemiddelde Nepalese deze school hebben laten bouwen (zie de foto's blauw/wit ). Hier is het dik in orde en er is van alles. Hier is ECHT NIETS nodig. Uiteraard ben ik dan ook heel nieuwsgierig hoe hij aan dat geld komt.

Huisdieren

Het eerste bezoek in mijn slaapkamer was van een salamander ik heb hem Sammy genoemd. We zijn alle 2 rustig gaan slapen en 's morgens was hij weer vertrokken. Van de muizen die ik zie lopen in de keuken tijdens het eten kijk ik al niet meer op. Er werd beweerd dat hier ratten zo groot als katten lopen. Dacht ik toch dat dit erg overtrokken was maaaaaarrrrrr. .....ja ze lopen er , ik heb er nu met eigen ogen 1 gezien op straat. Zolang ze maar niet in mijn kamer zitten. Vannacht wel even geschrokken want er bleef maar iets over de golfplaten (die als dak dienen) lopen. Weet niet wat het geweest is. In ieder geval niet een roggel van oom Tom. Verder heb ik geluk want de kakkerlakken tijd is hier 3 maanden geleden geweest. Het enige lastige zijn de enorme hoeveelheid muggen (geen Malaria want die zijn hier niet in dit deel van Nepal).

Sjaak ook jij bedankt voor de foto's. Gelukkig is het zenden nu gelukt en gaan er meer volgen. Beste mensen wat jullie niet kunnen weten is dat wij nu heel veel (1.100) ruimte voor foto's hebben gekregen . Hartstikke bedankt hiervoor. Voor de gene die dit ook nog van plan waren wil ik toch vragen om dit aan de kinderen te schenken zij hebben het echt heel hard nodig.

Oproep voor:

• een cd met simpele Engelse kinderliedjes
  • werkvormen om Engels spelenderwijs te leren (bijv. neus , schouders, knie en teen.....)
  • boekje Engels voor kinderen

Groetjes Sas

Wouter

Ha die Sas,
Leuk om je verhalen te volgen en een beeld te krijgen door middel van de foto's. Vooral de foto van het toilet is erg indrukwekkend... Doe je best en hou je taai!

groet van Wouter

Joke4Vitality

Hoi Sas, inmiddels (12/12) al 50 inschrijvingen voor de sponsorloop, nog 2,5 week te gaan.... Het komt nu deze week in alle regiokranten te staan! Vele leuke reacties op jouw weblogverhalen, zoals: "bedoel je 1 Engels leerboekje of heb je er meer nodig?" Kan je mij dit trouwens snel laten weten? Dan wordt hier ook werk van gemaakt! Hou je haaks, we keep in touch!

Paul

Hello Sas,

Wat een mooie verhalen en gave fotos'. Zo gaat het echt leven wat je daar aan het doen bent...mooi werk!
Manon en Ilse lezen bezoeken ook regelmatig je weblog. Dus alle Mannetjes blijven bij !.

Marleen

Je bent pas ruim een week weg. Wat heb je al veel meegemaakt !!
Leuke foto's trouwens, we krijgen zo toch wel een goed beeld van wat je daar gaat doen.
Lieve Sas, we denken aan je . Hou je taai !

Kus, Marleen

Alice

Lieve sas,

Hier een brichtje vanuit Noordwijk.Wat een indrukwekkende foto's...volgens mij leef je op dit moment in een stroomversnelling. Je maakt ook zoveel mee.Ik denk dan ook wel jou een beetje kennende dat je een dagboek bij houdt anders is het voor jezelf ook niet meer te volgen.
Ik ga met mams zo meteen naar Lars die komt nl om 8 uur aan. Wij gaan hem verwelkomen met een taart.
Dikke kus van ons 3 en natuurlijk ook van moeders
xxx

Mia

Hoi Sas, wat geweldig wat je doet en wat schrijf je leuk, ik hoor soms je stem erdoor klinken.Ik ga proberen op de noordijkse school wat les en speel materiaal te verzamelen, want daar leren ze vanaf groep 1 al engels.
Hoe verstuur ik dat of gaaf ik het met Jolanda mee.?
Gr en succes Mia

Paul en Francella

Hadie Sas
Het vuur wat je liet zien als je het hier over Nepal had heb je, als ik je stukjes, lees zeker meegenomen.
Ik weet zeker dat je er veel mensen mee zult verwarmen.
Heel veel succes, plezier gewenst.