Kinderen Van Nepal

Kathmandu, Thamel

Voordat ik ga vertellen hoe de reis is gegaan.

Willen wij nu al heel veel mensen bedanken die heel spontaan een bijdragen hebben geleverd of nog gaan leveren

• Aron Overgaauw die heeft geholpen met deze mooie weblog te bouwen.
  • Joke van der Heijden die met Action4Vitality een sponsorloop gaat houden op 31 december . (Zie www.action4vitality.nl).
  • Ginny (nichtje van Sas) die i.p.v. een verjaardagskadootje te krijgen de eerste € 20,- schonk.
  • Almar (neefje van Jolanda) dietwee maanden lang met alle leerlingen van De Wegwijzer school uit Wijk bij Duurstede gaan sparen.
  • Annuska die zelf gemaakte kerstkaarten verkoopt en de opbrengstgeeft.
  • Tante Ger die perse een bedrag wilde geven.
  • Richard (zwager van Jolanda) die met al zijn collega's van Het KLPD pennen aan het inzamelen zijn.
  • STIVO die het bedrag van kerstkaarten en relatiegeschenken dit jaar aan de kinderen van Nepal besteed
  • Ingrid (zus van Jolanda) die speciale kerstkaarten heeft gemaakt met de oproep help de straatkinderen in Nepal.
  • Herman Oostdam
  • Oom Dolf Beuk
  • Bes Lite
  • Kapsalon Tebbe
  • Champagne club
  • Leden van Action4Vitality

De detaillisten die prijzen beschikbaar hebben gesteld voor de loterij na de sponsorloop

NIK

Gall & Gall

Bakkerij van Eeden

Sporthuis van Gerven

En dan is het zover

Na eerst maanden, weken, dagen, uren te hebben afgeteld zit ik nu in Nepal in de hoofdstad Kathmandu (Thamel) en ondanks mijn vermoeidheid voelt het heel vertrouwd om hier terug te zijn (en dan ben ik nog niet eens op de plaats van bestemming).

De vlucht verliep heel vlot en alle bagage is mee gekomen. De laatste vlucht van Delhi naar Kathmandu mocht ik economy class vliegen omdat daar alleen nog een plekje vrij was. Gevolg dat er een heerlijke maaltijd werd geserveerd waar toch echt een rode wijn bij hoorde.....12.00 uur in de ochtend. Lekker hoor nog even genieten van al die luxe.

Bij het verlaten van de luchthaven stond Kildhoz al klaar met een auto om mij naar het Peace Guest House in Thamel te brengen. Na de spullen in mijn kamer te hebben gezet ben ik meteen met hem het centrum in gegaan waar hij mij wat weg wijs heeft gemaakt.

Vol trots heeft hij ook zijn guesthouse laten zien wat over een maand klaar is (hij en zijn vriend Chrisna worden gesponsord door een Australiër). Ja, dat gebeurd hier gelukkig volop waardoor er voor mensen mogelijkheden worden geschept voor inkomsten.

Later ben ik nog terug gegaan naar het dorp om geld te wisselen, water en wat te eten te halen. Het brood en water was snel weggegeven want als dan zo'n straatjochie op je afkomt met een wit snuitje, dikke kringen onder zijn ogen en broodmager .......... Hij ging het meteen delen met nog 3 jongetjes.

Van het ene op het andere moment was het donker rond 17.00 uur. Ga dan de weg maar weer terug vinden in al die kleine straatjes die allemaal op elkaar lijken en waar alleen nog wat kaarsverlichting is in de winkeltjes. Na even zoeken en wat straatjes 2 keer te hebben gezien zit ik hier dan toch te mailen. Met een beetje geluk is er om 19.00 uur weer stroom en kan ik dit bericht doormailen. Na al zoveel geluk te hebben gehad de eerste 2 dagen zit er misschien ook nog een warme douche in. Mijn lichaam begint nu behoorlijk af te koelen het wordt ook tijd om een wat uren achter elkaar te slapen. Morgen nog een dag in Kathmandu. Overmorgen 6.30 uur komt Khildhoz mij ophalen en zet mij op de bus naar Pokhara. Als deze reis ook weer zo vlotjes verloopt kom ik 14.00 uur aan in Pokhara waar ik ook weer wordt opgehaald.

Groetjes Sas

Aron Overgaauw

Hoi Sacha,

SUper leuk verhaal. Fijn dat de reis goed is gegaan en heel veel plezier nog. Spannend,,, Overmorgen..!

Natuurlijk heel erg graag gedaan van de site!;)

Groetjes, Aron

Bernadette

Hey Sacha,

Het is me toch niet meer gelukt je te bellen, maar ik heb maandag aan je gedacht hoor. Fijn te horen dat je goed bent aangekomen en dat alles positief is verlopen!! Spannend hoor! Ben wel trots op je! Geniet ervan en ik zal je volgen.. begin nu ook af te tellen voor nieuw zeeland!
groetjes,
Bernadette

je zussie jet

Hai sister heb je instructies opgevolgd alles ok. Fijn om te horen dat het al zo vertrouwd voelt. 'De foto's zijn erg mooi en ben benieuwd naar je vogende reeks + verslag. Ps wie weet krijg je nog wel roggel op je hoofd van oom Tom! Veel liefs en dikke kus van ons

Judy

Hey Sas,
Leuk dat ik je op het laatste moment nog tegen kwam daar bij de Ruigenhoek - rontonde.
We zwaaide zo hard naar elkaar dat mij hand er bijna vanaf viel.... hi hi
Je eerste verhaal is nu al mooi, vooral het stukje van het kereltje met het witte snuitje.
Succes met alles,
groetjes Judy