Projecten eind 2010
Allereerst een gezond, liefdevol 2011.
Met het gereserveerde bedrag van de sponsorloop A4V (april 2009) zijn nu 25 Nepalese gezinnen gelukkige bezitters van een biogas installatie.
Het heeft even op zich laten wachten. Dit heeft o.a. te maken gehad met een geplande Aktie op Ameland begin 2010 waar het opgehaalde geld verdubbeld zou gaan worden. Dit is door overlijden van Theo zijn moeder en ziekte van Theo zelf niet gelukt. Het geld is toen over gemaakt halverwege 2010. In die periode waren de meeste mensen werkzaam op de rijstvelden. Daarna waren wegen weggespoeld door de moesson. Pas nadat deze weer begaanbaar waren konden de materialen vervoerd worden. Beter laat dan nooit!
Op de foto's lijken de mensen misschien niet blij, maar poseren voor de bergbewoners is nieuw. Ze zijn heel dankbaar en blij!
Alle leerkrachten, kinderen en ouders van de Marnixschool, het is alweer zo'n tijd geleden dat jullie met de sponsorloop zoveel geld hebben opgehaald voor de kinderen in Khilang. Ook daar is door bovenstaande redenen vertraging in de bouw ontstaan. Voor ons gaat het misschien traag, maar voor de Nepalese bevolking is dit heel normaal ook omdat het bouwen in Nepal nog heel primitief gaat (zie foto's bij 'projecten gevonden'). De kinderen zijn in ieder geval heel blij want ze weten dat ze nu door kunnen leren. In februari gaat Theo Kiewiet zelf naar dit project en heeft beloofd foto's te maken zodat jullie de vorderingen kunnen volgen.
Spoedig hebben we informatie over de besteding van het opgehaalde bedrag met de Aktie
' Bok zoekt geiten voor de fok' en het geschonken bedrag van STIVO Retail trainingen.
Langs deze weg willen wij jou / jullie nogmaals hartelijk bedanken voor jullie steun, enthousiasme, medeleven, en bijdragen voor de kinderen van Nepal.
Ons doel voor 2011 is wederom bij te dragen aan een betere en gezondere toekomst voor nog heel veel Nepalese gezinnen.
Jolanda van Kooten en Sacha Beuk
Lieve Jolanda,
Dank je wel voor dit verslag. Ik vind je echt een kanjer dat je dit allemaal doet. Ben je nu in Nepal?
Een heel goed 2011. En ik hoop je dan ook weer eens te zien. Liefs, Lilian
Mooi resultaat hoor: 25 gezinnen met een gasinstallatie. Ben ook benieuwd naar de "geitenaktie".
Fantastisch wat jullie in die betrekkelijk korte tijd bereikt hebben!!. Prachtig startverhaal in dit nieuwe jaar.
Groet, Annelies